Bedrijf starten in Israël

Gepubliceerd op:
1 mei 2013
Laatst gecontroleerd op:
13 april 2022

Wilt u een bedrijf starten in Israël? Of misschien een partnerschap aangaan met een Israëlisch bedrijf? Investeren in een ander land betekent dat u moet voldoen aan de eisen in dat land. Denk aan eisen op het gebied van ondernemingsvormen of de afdracht van belastingen. Gelukkig vindt u veel hulp online.

Onze regio-adviseurs kunnen u meer informatie geven over het starten van een bedrijf in Israël. Kijk op onze dienstverleningspagina voor een overzicht van wat wij voor u kunnen betekenen.

Bent u een start-up met internationale ambities? Lees dan eerst onze informatie over start-ups die willen beginnen in het buitenland.

Een eigen bedrijf beginnen in Israël

Ease of Doing Business

De website 'Ease of Doing Business' van de Wereldbank is een handige bron om te beginnen met uw onderzoek. Deze rubriek geeft praktische informatie over het beginnen van een eigen bedrijf. Bijvoorbeeld over:

  • aanvragen van bouwvergunningen;
  • registreren van onroerend goed;
  • bescherming van investeerders;
  • betalen van belastingen;
  • handhaven van contracten.

Onderaan de pagina vindt u uitleg in grafieken (figures). Klik op 'details' voor een uitvoeriger overzicht van de gegevens. De rubriek beantwoordt concreet vragen als: Welke procedure moet ik doorlopen? Hoeveel tijd kost de procedure? Welke kosten zijn eraan verbonden?

Al deze zaken bij elkaar opgeteld, geven ieder land een bepaalde ranking in de Ease of Doing Business index. Israël staat 35.

Israël scoort goed op de punten oplossen van kredietproblemen en bouwvergunningen. Het land scoort minder goed als het gaat om belastingen betalen en het naleven van contracten.

Rapport Doing Business in Israel

De Wereldbank heeft de informatie van 'Ease of Doing Business' ook verzameld in een rapport: Doing business in Israel 2019 (pdf).

Let op! De Wereldbank heeft onregelmatigheden gevonden in de ranglijsten van 2018 en 2020. Na intern onderzoek (pdf) is besloten het ontwikkelen van de Doing Business-rapporten te stoppen. De bank werkt momenteel aan een nieuwe betrouwbare methode voor het beoordelen van het internationale zaken- en investeringsklimaat.

Ondernemingsvormen

Welke ondernemingsvorm past bij uw bedrijf? Dat is een belangrijke vraag als u gaat investeren in een ander land.

Wilt u hierover van gedachten wisselen met een van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een overzicht van de belangrijkste ondernemingsvormen.

Speciale Economische Zones

Speciale economische zones kunnen voor u als buitenlandse investeerder fiscaal aantrekkelijk zijn.

Israël heeft verscheidene Industrial Parks. Op de website van het Israëlische ministerie van Economie en Industrie leest u meer over deze parken en welke economische mogelijkheden ze bieden voor u als investeerder.

Meer weten?

Online is veel informatie te vinden over investeren in Israël. Investeringsgidsen geven bijvoorbeeld veel informatie over zaken als het investeringsklimaat, het opzetten van een bedrijf, belastingen en arbeidswetgeving.

EuroMed Trade Helpdesk

De EuroMed Trade Helpdesk maakt handel en investeringen in de Euromediterrane regio eenvoudiger. Gebruik deze portal om onderzoek te doen naar zakelijke kansen of om vereisten voor markttoegang te bekijken. U vindt er ook de contactgegevens van het handelsnetwerk in deze regio. Alle marktinformatie over Israël, Algerije, Egypte, Jordanië, Libanon, Marokko, Palestina en Turkije is beschikbaar via deze tool.

Investeringsgidsen Israëlische overheid

Invest in Israël geeft algemene informatie over investeren in Israël en biedt via een contactformulier de mogelijkheid om vragen te stellen. Op dezelfde website is ook een overzicht te vinden van hulpprogramma's voor investeren in Israël.

Investeringsgidsen consultancy's

Online investeringsgidsen van consultancybureaus en advocatenkantoren bevatten vaak informatie over belastingen en ondernemingsvormen. Enkele voorbeelden voor Israël zijn:

Advies over bedrijf starten in Israël

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Onze adviseurs kunnen u meer informatie geven over het starten van een bedrijf in Israël. Maak kennis met onze dienstverlening en vraag uw gratis adviesgesprek aan.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?