Service menu right

Innovatiekrediet

Bent u bezig met de technische ontwikkeling van een nieuw product of met de klinische ontwikkeling van een medicijn of apparaat? U kunt profiteren van het Innovatiekrediet. Het Innovatiekrediet is voor de ontwikkeling van veelbelovende en uitdagende innovaties met een uitstekend marktperspectief.

Alle bedrijven, zowel starters als gevestigde bedrijven (groot of klein), kunnen profiteren van het Innovatiekrediet.

Met het Innovatiekrediet wil het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een bijdrage leveren aan de innovatiekracht en een duurzame groei van de Nederlandse economie.
De overheid vult met het Innovatiekrediet een gat op de kapitaalmarkt, waarbij innovatieve projecten niet geheel uit eigen middelen of door de markt kunnen worden gefinancierd. In deze fase is er nog geen omzet en zijn ondernemers druk doende om iets werkend te krijgen.

Budget

Het budget voor 2019 voor klinische ontwikkelingsprojecten is met € 10 miljoen verhoogd naar € 40 miljoen. Het budget voor technische ontwikkelingsprojecten voor 2019 blijft € 30 miljoen.

Voor zowel technische als klinische ontwikkelingsprojecten is momenteel nog voldoende budget beschikbaar. Daarom zien we een aanvraag voor uw technische of klinische ontwikkelingsproject graag tegemoet. Het is hierbij belangrijk dat u een aanvraag voor een Innovatiekrediet compleet indient, omdat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de aanvragen behandelt in de volgorde waarin de aanvragen compleet zijn.

Hoeveel krediet kunt u krijgen?

De grootte van uw bedrijf bepaalt voor welk percentage krediet u in aanmerking komt. Het maximale krediet voor klinische ontwikkelingsprojecten is per 1 januari 2019 € 5 miljoen. Voor technische ontwikkelingsprojecten is het maximale krediet € 10 miljoen. Lees meer over de kredietpercentages Innovatiekrediet.

Voorwaarden

RVO.nl honoreert niet elke aanvraag voor een Innovatiekrediet. Uw project moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

Wet- en regelgeving

Infographic 10 jaar Innovatiekrediet

Wat heeft 10 jaar Innovatiekrediet opgeleverd? Bekijk de volledige infographic of lees het in de tekstversie.

Uitsnede infographic 10 jaar Innovatiekrediet

Innovatiekrediet in de praktijk

Ondernemers maken al succesvol gebruik van het Innovatiekrediet. Lees hoe insectenkweker Protix via Innovatiekrediet en andere ondersteuning via RVO.nl een bijdrage levert aan een duurzamere voedselproductie, door eiwitten uit zelfgekweekte insecten te halen en daar voedsel voor dieren van maakt. Of bekijk de film over Protix.
Bekijk een vlog over Robin Radar Systems, die met het Innovatiekrediet een 3D-vogelradar heeft ontwikkeld, of bekijk hoe InnovatieKrediet Robot Care Systems helpt met het ontwikkelen van LEA in onderstaand filmpje.

Lees over andere inspirerende innovaties die mede mogelijk zijn gemaakt met het Innovatiekrediet.