Veelgestelde vragen energielabel en SCE
De meest gestelde vragen over het energielabel in combinatie met de Subsidie Coöperatieve Energie (SCE).
Er zijn twee soorten energielabels. Het energielabel voor woningen en het energielabel voor kantoren. In het Bouwbesluit 2012 staat dat elk kantoorgebouw per 1 januari 2023 minimaal energielabel C moet hebben.
Een secundair allocatiepunt is een extra meetpunt. Het is een tweede elektriciteitsmeter achter de aansluiting.
Door een extra meetpunt achter een aansluiting te maken, kunt u contracten afsluiten met meerdere energieleveranciers op één aansluiting. Daardoor is het voor u eenvoudiger om een aansluiting te delen en apart te verrekenen. Op elk secundair allocatiepunt is het mogelijk elektriciteit terug te leveren.
Dit kan gunstig zijn als u bijvoorbeeld samen met anderen (in een collectief) zonnepanelen plaatst op een dak. Zo kunt u, los van bijvoorbeeld de dakeigenaar, uw eigen energieleverancier kiezen voor de levering van de elektriciteit.
Ja. Wie eigendom is van de zonnepanelen, maakt voor de energieprestatieberekeningen niet uit. Er wordt alleen gekeken naar de 'fysieke' verbinding tussen de zonnepanelen en het gebouw. Ook als de zonnepanelen zijn aangesloten op een secundair allocatiepunt tellen de panelen als 'gebouwgebonden'. En dus tellen deze mee voor het energielabel van uw gebouw.
Ja, maar de SCE stelt wel eisen aan de netaansluiting van het project. Er moet een betrouwbaar teruglever-allocatiepunt zijn. Een betrouwbaar punt is een extra (secundair) allocatiepunt waar (nog) geen verbruik op is.
Leest u meer over netaansluiting bij Energie Samen.