Zakelijke kansen in de Verenigde Staten

Voor Nederlandse ondernemers zijn er in de Verenigde Staten mogelijkheden in diverse sectoren, zoals agro en food, bouw en infrastructuur, transport, ICT, biotechnologie en de chemische en farmaceutische industrie.

Kansrijke sectoren

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het wereldwijde buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Zakelijke kansen

In Houston is het Netherlands Business Support Offices (NBSO) gevestigd. Het focusgebied voor de dienstverlening van het NSBO Houston is de staat Texas. Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners.

Concrete zakelijke kansen publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl.

Innovatie

De VS is het meest innovatieve land ter wereld. Het land neemt 40% van de wereldwijde R&D-uitgaven voor zijn rekening en zet hoog in op innovatie.

Het IA-netwerk signaleert zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers. Het IA-netwerk in de VS richt zich op (ondernemende) onderzoekers, hightech starters, onderzoeksinstellingen/kennisinstituten en beleidsmakers, maar ook op investeerders in Nederland. Het is gevestigd in Washington, Boston en San Francisco en bedient vandaar uit ook Canada.

Projecten

Jaarlijks besteden internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie miljarden euro's aan projecten. Uit deze projecten komen zeer veel opdrachten. Hier liggen zakelijke kansen voor u.

Bekijk projecten en aanbestedingen (tenders) van deze organisaties op Netvibes. Ook op de website Development Business van de Verenigde Naties vindt u veel projecten en tenders. Om deze informatie te bekijken (en om goed te kunnen zoeken), moet u zich wel abonneren op deze site. Een abonnement kost rond de 600 Amerikaanse dollar per jaar.

RVO.nl ondersteunt verschillende projecten in de Verenigde Staten. Bekijk per sector de lopende en afgeronde projecten.

Service menu right