Internationale innovatieregelingen

Gepubliceerd op:
12 augustus 2016
Laatst gecontroleerd op:
8 april 2022

Hoe weet u welke internationale innovatieregeling bij u past?

Horizon Europe

Horizon Europe bouwt voort op het succes van Horizon 2020 voor de periode 2021-2027. Met Horizon Europe wil de Europese Commissie (EC) het concurrentievermogen van Europa vergroten door wetenschap en innovatie te stimuleren. Daarnaast wil de EC het bedrijfsleven en de academische wereld uitdagen om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen.

Het programma richt zich op diverse R&D-aspecten, namelijk:

  • het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken door internationale consortia;
  • het stimuleren van de innovatiekracht van mkb;
  • het financieren van fundamenteel onderzoek.

Wie kan deelnemen aan Horizon Europe?

  • Iedere organisatie die actief is in onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie in internationaal verband.
  • Individuele onderzoekers.

Lees meer over Horizon Europe

Eurostars

Het Europees innovatieprogramma Eurostars helpt het mkb (kleine bedrijven) om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Het programma helpt de time-to-market van deze nieuwe technologieën te verkorten en de technische risico's te verkleinen.

Wie kan deelnemen aan Eurostars?

  • Onderzoekuitvoerende mkb's (research performing SME), die minimaal 10% van de omzet/fte's inzetten voor toegepast onderzoek en experimentele ontwikkeling.
  • Andere organisaties onder voorwaarden. Er moet altijd een samenwerking zijn tussen partijen uit minstens 2 Eurostarslanden.

Lees meer over Eurostars

Key Digital Technologies Joint Undertaking (KDT JU)

De Key Digital Technologies Joint Undertaking (KDT JU) is een publiek-privaat partnerschap dat onderzoek, ontwikkeling en innovatie op het terrein van elektronische componenten en systemen (ECS) ondersteunt.

Wie kan deelnemen aan KDT JU?

Deelname is mogelijk voor bedrijven, al dan niet in combinatie met universiteiten en onderzoeksorganisaties. Projecten worden ingediend door Europese samenwerkingsverbanden met deelnemers uit minimaal 3 deelnemende landen. Uw samenwerkingsverband moet zich bezighouden met wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie van embedded software, nano-elektronica en smart systems die de deelnemende landen en de EU strategisch belangrijk vinden. 

Lees meer over KDT JU

Dutch Good Growth Fund (DGGF)

Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) helpt Nederlandse mkb’ers die zakendoen met ontwikkelingslanden en opkomende markten met op maat gesneden dienstverlening. Het DGGF voor start-ups helpt innovatieve Nederlandse start-ups die:

  • een bestaand product willen lanceren of produceren;
  • een nieuw product voor een DGGF-land willen ontwikkelen of daar willen produceren.

Lees meer over het Dutch Good Growth Fund (DGGF) en het Dutch Good Growth Fund voor Start-ups.

Verwante Europese programma's

Heeft u meer of andere financiering nodig? Er zijn meer EU programma's die u mogelijk kansen bieden op het gebied van internationaal onderzoek en innovatie. Bekijk de mogelijkheden van Interreg, EFRO, LIFE en andere verwante EU programma's.

Ga terug naar overzichtspagina Innoveren met internationale ambities.

Vragen over internationaal innoveren?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?