Regelingen speciaal voor het mkb

Gepubliceerd op:
12 augustus 2016
Laatst gecontroleerd op:
8 april 2022

Van de innovatieregelingen richten 2 (onderdelen van) Europese financieringsprogramma’s zich speciaal op het mkb: het mkb-instrument (SME-Instrument) en Eurostars.

European Innovation Council (EIC) Accelerator

De EIC Accelerator van Horizon Europe is bedoeld voor individuele (mkb-)bedrijven om baanbrekende innovaties met een hoog risico en grote impact door te ontwikkelen, op te schalen en op de markt te brengen. Het gaat hierbij om internationaal georiënteerde, innovatieve bedrijven.

Lees meer over het European Innovation Council en de instrumenten die het EIC beschikbaar heeft.

Eurostars

Het Europees innovatieprogramma Eurostars helpt mkb (kleine bedrijven) om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Het programma helpt de time-to-market van deze nieuwe technologieën te verkorten en de technische risico’s te verkleinen.

Wie kan deelnemen aan Eurostars?

  • Onderzoekuitvoerende mkb’s (R&D performing SME), die minimaal 10% van de omzet/fte’s inzetten voor toegepast onderzoek en experimentele ontwikkeling.
  • Andere organisaties onder voorwaarden. Er moet altijd een samenwerking zijn tussen partijen uit minstens 2 Eurostars-landen.

Lees meer over Eurostars.

Dutch Good Growth Fund (DGGF)

Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) helpt Nederlandse mkb’ers die zakendoen met ontwikkelingslanden en opkomende markten met op maat gesneden dienstverlening. Het DGGF voor start-ups helpt innovatieve Nederlandse start-ups die:

  • een bestaand product willen lanceren of produceren;
  • een nieuw product voor een DGGF-land willen ontwikkelen of daar willen produceren.

Lees meer over het Dutch Good Growth Fund (DGGF) en het Dutch Good Growth Fund voor Start-ups.

 

Ga terug naar overzichtspagina Innoveren met internationale ambities.

Vragen over internationaal innoveren?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?