Waterstof

Laatst gecontroleerd op:
1 juli 2024
Gepubliceerd op:
26 juli 2019

Wil uw bedrijf of organisatie aan de slag met waterstof? Wilt u weten welke subsidies er zijn of aan welke regels u moet voldoen? Op deze pagina vindt u meer over de kansen en mogelijkheden van waterstof. 

In 2050 moet alle gebruikte energie in Nederland uit duurzame bronnen komen. Waterstof kan daar als energiedrager een bijdrage aan leveren. Door energie uit zonnepanelen en windturbines op te slaan en te transporteren als waterstofgas. Zo gaan we richting een toekomst met alleen hernieuwbare (duurzame) energiebronnen. 

Hoe werkt waterstof?

waterstof_infographic

Nederland heeft veel kennis over waterstof. Hoe werkt waterstof eigenlijk? En wat zijn de ambities, voordelen en uitdagingen van waterstof in Nederland?

Welke subsidies kunt u aanvragen?

Wat zijn internationale kansen voor waterstof?

Waterstof biedt economische kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Waterstoftechnologie kan een belangrijk exportproduct van Nederland worden. 

Hoe stimuleren we de ontwikkeling van waterstof?

Het Nationaal Waterstof Programma (NWP) steunt het gebruik van waterstof in verschillende sectoren. Dit helpt de doelen en afspraken voor waterstof te halen. Het NWP is ontstaan uit afspraken van het Klimaatakkoord.

Welke waterstofprojecten zijn er al?

Waterstof - tankstations - logistiek vervoer

Door onze subsidies kunnen ondernemers innovatieve waterstofprojecten uitvoeren. In de praktijkverhalen leest u meer over deze projecten:

Welke richtlijnen gelden voor waterstof?

Man met mondmasker bij installatie

Om veilig met waterstof te werken, zijn richtlijnen nodig. Lees wat er op dat vlak gebeurt:

Hoe kunt u meedenken?

bewonersavond

Wilt u inspraak hebben op de plannen voor waterstof? Bureau Energieprojecten coördineert de vergunningverlening van grote energieprojecten, waaronder waterstof.

Vragen over waterstof?

Wij helpen u graag met al uw vragen over nationale en regionale waterstofprojecten.

Bent u tevreden over deze pagina?