Waterstof

Gepubliceerd op:
26 juli 2019
Laatst gecontroleerd op:
11 september 2023

Wil uw bedrijf of onderzoeksorganisatie aan de slag met waterstof? Bekijk onze subsidieregelingen en programma’s voor waterstof en lees de laatste ontwikkelingen. Met waterstof dragen we bij aan het doel om voor 2030 minimaal 55% CO2 te verminderen. Door energie uit zonnepanelen en windturbines op te slaan en te transporteren als waterstofgas, gaan we richting een toekomst met alleen hernieuwbare (duurzame) energiebronnen. Waterstof is daarmee een belangrijk onderdeel van de energietransitie (de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie).

Subsidie en financiering waterstof

Windmolens op zee

Nationaal Waterstof Programma

Het Nationaal Waterstof Programma (NWP) steunt het gebruik van waterstof in verschillende sectoren. Dit helpt de doelen en afspraken voor waterstof te halen. Het NWP is een onderdeel van het Klimaatakkoord. Bekijk wat het NWP voor u kan betekenen en wat er in de komende jaren in verschillende sectoren gebeurt:

Nieuwe ontwikkelingen waterstof

Man met mondmasker bij installatie

Het Nederlandse en Europese beleid over waterstof wordt steeds verder ontwikkeld. Hier vindt u het laatste nieuws over deze ontwikkelingen:

Vragen over waterstof?

"Wij helpen u graag met al uw vragen over nationale en regionale waterstofprojecten."

Erkan Mercimek
Adviseur waterstofloket
Profielfoto Erkan Mercimek
Bent u tevreden over deze pagina?