Het nieuwe GLB

Gepubliceerd op:
17 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
15 februari 2022

In 2023 verandert het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Doel van dit nieuwe GLB? Samen de landbouw verduurzamen door toekomstbestendig boeren sterker te belonen. Wij nemen u mee in de veranderingen en laten zien hoe u zich nu al kan voorbereiden.

Een aantal highlights

Het nieuwe GLB in één overzicht

Met het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) veranderen de regelingen. Daarbij komt er de eco-regeling met eco-activiteiten. En houdt u zich aan de conditionaliteiten en de randvoorwaarden om betalingen uit het GLB aan te vragen.

De Simulatietool

Met de Simulatietool krijgt u een idee van de eco-activiteiten die u kunt doen om punten te halen. Welke activiteiten goed passen bij uw bedrijf. En hoe u niet-productieve grond kunt inzetten voor uw bedrijf.

Pilot van de Simulatietool

In mei 2022 start de pilot van de Simulatietool. De Simulatietool is een hulpmiddel. Als deelnemer gaat u de Simulatietool testen. Wij zijn benieuwd naar hoe u de Simulatietool ervaart. Na afloop vult u een enquête in. Voor de start van de pilot ontvangt u meer informatie via e-mail. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor de pilot. 

Jonge boeren krijgen in nieuw GLB meer ruimte, maar de druk blijft groot. Dat vertelt Eke in één van de praktijkverhalen.

Eke Folkerts
Jongerenorganisatie Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt
In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?