European Maritime Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF)

Gepubliceerd op:
29 september 2021
Laatst gecontroleerd op:
1 februari 2022

Werkt u in de visserij- of aquacultuursector? Dan kunt u misschien een subsidie aanvragen uit het European Maritime Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF). Met het EMFAF voert Nederland het Europees Geïntegreerd Maritiem Beleid (GMB) en het Gemeenschappelijk visserijbeleid (GVB) uit. Het fonds loopt van 2021 tot en met 2027.

Over het fonds

Met het EMFAF stelt de Europese Unie geld beschikbaar aan Nederland. Met dit geld ondersteunt Nederland het GMB en het GVB en de afspraken over het beheer van oceanen. We betalen hieruit subsidies aan de visserij- en aquacultuursector.

Overzicht EMFAF-subsidies

Elk jaar kunt u subsidies aanvragen uit het EMFAF. Het is nog niet bekend welke subsidies opengaan in 2022. Zodra er meer bekend is over een openstelling, leest u dat hier.

Overzicht

Naam subsidie Toelichting Wanneer aanvragen
Mosselzaadinvanginstallaties (MZI) U krijgt subsidie voor de aanschaf van een mosselzaadinvanginstallatie en de aanpassingen die nodig zijn voor het vissersvaartuig. 1 november tot en met 15 december 2021 voor 17:00 uur

Algemene informatie EMFAF-subsidies

Als u een subsidie uit het EMFAF aanvraagt moet u zich houden aan voorwaarden en regels. Er zijn algemene regels die voor alle EMFAF-subsidies gelden. Ook zijn er specifieke regels voor elke subsidie. Die vindt u op de eigen pagina van de subsidie.

We voegen regelmatig nieuwe informatie toe. Zodra er meer bekend is, leest u dat op deze pagina.

Voor en tijdens uw aanvraag

Na uw aanvraag

Verplichtingen

Meer weten?

Vragen over het EMFAF?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Europese Unie (gefinancierd door)
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?